Stinkende urine.nl

Zwangerschap blaasontsteking

Zwangerschap, blaasontsteking of een urineweg infectie kan vaker voorkomen tijdens de zwangerschap. De zwangerschap zorgt ervoor dat je baarmoeder groter wordt waardoor de stand van je blaas veranderd. Tel daarbij op dat je urinebuis in deze periode wat korter wordt waardoor de bacteriën makkelijker via de plasbuis in je blaas kunnen komen. Het vervelende van dit alles is dat je blaas aan de binnenkant de bacteriën een kans geeft om flink te vermenigvuldigen wat zo een grotere kans op een blaasontsteking geeft. Het is van belang actie te ondernemen want het kan zijn dat de blaasontsteking in een nierbekkenontsteking overgaat. Dit is gevaarlijk want hiermee kun je je kindje vergiftigen.

Meer over blaasontsteking bij vrouwen.Stinkende urine, Zwangerschap blaasontsteking

Het is gebleken dat zwangerschap de urine van meer vrouwen veranderd dan we denken. In de zwangerschapsperiode komen er meer zuren, hormonen, voedingsstoffen en mineraalzouten in de samenstelling van de urine. Je kan je voorstellen dat als je niet goed uit plast een deel van deze stoffen in de blaas achterblijven. Wat de kans op een blaasontsteking vergroot. Zorg er daarom altijd voor dat je je blaas goed leeg plast. Neem er ruim de tijd voor.

Zwangerschap blaasontsteking wat te doen

Let op: het is gebleken dat je tijdens een zwangerschap minder snel voelt dat je een blaasontsteking hebt. Dat komt omdat er geen pijn gevoeld wordt bij het plassen.
Daarnaast zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen tijdens de zwangerschap om de kans van het krijgen van een blaasontsteking te verminderen. Tijdens de zwangerschap is het normaal dat je vaker moet plassen. Dus wordt het lastiger om een blaasontsteking direct te herkennen. Bij twijfel kun je altijd zelf een test thuis doen. Is je test positief kun je naar de huisarts gaan om medicijnen te krijgen. De huisarts geeft je wel medicijnen die niet schadelijk zijn voor je kindje. Er zijn stemmen die aangeven dat een blaasontsteking in de laatste drie maanden van de zwangerschap vervroegt weeën kan opwekken. Of dit waar is weten we niet, het is wel zaak om rekening mee te houden.

Blaasontsteking een paar tips:

Belangrijk is als je na 3-5 dagen geen verbetering ziet bezoek je de huisarts. Zeker bij het zwanger zijn kan je geen enkel risico nemen. Goede kans dat hij je een antibioticakuur voorschrijft. Er zijn vrouwen die vaker dan 3 x per jaar last hebben van een blaasontsteking. Probeer dan of je kan laten onderzoeken of er andere oorzaken zijn.

Bestel online een urine zelftest.

Stinkende urine

Exit mobile version